注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

下明六队新家园

此图由梁显能兄摄于下明六队村边

 
 
 

日志

 
 
关于我

下明六队新家园博客是为所有在原海丰农场下明六队生活、工作过的战友而打造的博客园地。宗旨是:回忆的园地、交流的平台、沟通的渠道、互助的桥梁,心灵的驿站,是一个原下明六队战友的精神新家园。 所有在下明六队生活、工作过的战友都是这个家园的成员,是五卯酉边上下明六队另一种形式重建和发展,也是下明六队战友情谊的延伸。因此,我们把她定名为“下明六队新家园”。

网易考拉推荐

上海闲话--作者--乐乐(四)  

2011-08-12 23:37:29|  分类: 乐乐专辑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客

 上海闲话(四)

侬好!侬好!侬好……2011年8月6日农历七月初七【中国情人节】搿日天,勒了杨浦搿“意膳舫”酒家,从下半日2点钟开始,耳朵里厢只听到叠能搿打招呼声……原来啊是下明六队六小队搿全体老战友勒了陆惠明、黄继芬搿召集下头,统统到此地来碰头聚会了,大家开心搿心情全部写了面孔浪,激动搿闲话统统浓缩成两个字—侬好!上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客

 

 潘大姐来了,阿香姐来了,钱广、整风、张翠银等特地来捧场,气氛更加热烈。等到美国回来搿卢林走进大堂搿辰光,噢哟勿得撩,周青、朱玉珍、沈红娣、郁建国、张瑞娣…凡是六小队搿老人马一哄而上,抢勒搭卢林搀一把,侬一点也看勿出,伊拉已经分开三十多年喽,叠种场景可以用【一见如故】来形容。   

 

 上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客 卢林发言搿神态我还历历在目…依手里厢抖抖豁豁,心里厢砰砰乓乓,咀巴里一字一句:“今朝,三十几年后我看到大家,心里厢讲勿出搿感慨,我勿抽烟交关年数勒,我开心、我激动啊,我明年还想回来搭大家相聚……”

  我搭卢林勿是最熟,对伊印象勿深,勿过,伊勒博客浪写搿一篇文章【久违了】拨我印象忒深了,当依走到我门前搭我握手搿一刹那,我觉着了卢林搿真诚、有力,我脱口而出“欢迎侬荣归故里”!

  搿日天一共来仔三十多搿人,整个聚会浪厢大家讲勿光搿闲话,声音是此起彼伏,相互之间唯恐辰光太短,恨勿得一吐为快,搿种心情外人是体会勿出搿,阿拉呢就勿讲穿啦,叠搿叫【此时无声胜有声】啊……

上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客

 

 

搿日天,当陆惠明用嘶哑搿嗓音作欢迎词搿辰光,我觉着伊精神实在可嘉。伊自嘎身体勿是顶好,为叠次活动付出了交交关关…

黄继芬是搿的的刮刮搿贤妻良母,伊搭奚叶搿真实故事,相信交关人才读懂勒,伊能够百忙之中抽出辰光为大家服务,我感动我记牢伊…

上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客

 

 

 搿日天还有一个绝对重要人物,呶,讲着黄继芬就必定带出奚叶啰,我记得奚叶向大家敬酒辰光由衷搿讲【每年搿七夕阿拉相聚】!叠句热心热肺热肚肠搿闲话,引起勒在座每一搿人搿响应,大家举杯共祝奚叶身体保重、夫妻恩爱到白头,明年七夕阿拉再聚!

 

上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客

叠次活动突出勒两搿主题: 

(一)为欢迎美国回来搿卢林接风;

(二)为六小队每搿人了一了相聚搿心愿。

 

   2011年8月12日当日发           

 

上海闲话--作者--乐乐(六) - 整风 - 整风的博客

 

  评论这张
 
阅读(219)| 评论(14)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017