注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

下明六队新家园

此图由梁显能兄摄于下明六队村边

 
 
 

日志

 
 
关于我

下明六队新家园博客是为所有在原海丰农场下明六队生活、工作过的战友而打造的博客园地。宗旨是:回忆的园地、交流的平台、沟通的渠道、互助的桥梁,心灵的驿站,是一个原下明六队战友的精神新家园。 所有在下明六队生活、工作过的战友都是这个家园的成员,是五卯酉边上下明六队另一种形式重建和发展,也是下明六队战友情谊的延伸。因此,我们把她定名为“下明六队新家园”。

网易考拉推荐

上海闲话 (十五) 作者 乐乐  

2011-10-25 21:42:34|  分类: 乐乐专辑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

上海闲话--作者--乐乐(十一) - 整风 - 整风的博客

 《怪啥人》

                            -------   生活随笔

 

又是一个暑假到了,象旧年一样,勒上海打工的乔阿兴叫乡下头格伲子小兴到上海来白相相,一方面爷伲子碰碰头,一方面再让伲子到大城市来开开眼界。

小兴听说爷叫伊到上海去,开心得呒没闲话讲了,马上拿暑假作业统统塞进一只包包里,伊姆妈搭伊理好替换衣裳,凡是想得着搿小零小碎侪搭伊弄舒齐,最后踏仔部黄鱼车到车站浪搭伊买仔一张从安徽贵池到上海搿长途汽车票,送伊上车搿晨光,还拨勒伊十只白灼蛋。

一路浪向顺顺当当到仔上海车站,乔阿兴老里八早候好勒拉,虽然手里厢呒没鲜花,不过伊心里厢搿心花老早朵朵开勒。见了面,小兴拿剩下来搿四只白灼蛋塞进爷格袋袋里,搿个是伊从牙齿缝了省下来格,小囝蛮懂事体。

搿两日格乔阿兴嘴巴赛过敲开木鱼一样,虽然伊租借搿房子只有七个平方,外加朝西,热得赛过象只大蒸笼,但一落班还是马上朝屋里奔,爷伲子挟条席子到附近高架下面乘风凉,有辰光隔壁邻舍也会一道来茄三胡。

 

上海闲话--作者--乐乐(十 二) - 整风 - 整风的博客

想勿到,到仔第三日乔阿兴一只敲开木鱼的嘴巴敲勿开了。搿日落班回转来宝贝伲子寻勿着了,问了隔壁邻舍侪讲呒没看见,真是急得吊八斤,邻舍安慰伊讲,小囝老实来西,跑不远的,大家侪帮伊去寻,乔阿兴突然想着昨日伲子问过伊,后面小河浜里好游水伐?因为伲子勒乡下一直到河浜里汰浴格,爷回头伊讲上海河浜禁止游泳格,会不会伊自说自话到河浜里去啦……伊越想越吓,就顺仔河浜去寻,直到天夜下来也呒没寻着。搿息辰光伊象走了气的皮球一样,彻底坍下来了,哪能办?只好报警。呒没想到搿个辰光一个邻舍奔到派出所来讲,寻着啦,寻着啦,倷小兴搭阿拉伲子两个人勒了高架下面坐在席子上白相,大概白相得吃力了,两家头侪睏着了。喔唷,大家总算松了口气。搿场虚惊应该怪啥人?怪爷?还是怪儿子?倷讲呢……

                                                                                                     2011.9.23

 

上海闲话--作者--乐乐(十一) - 整风 - 整风的博客

 


  评论这张
 
阅读(198)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017